Zwangerschap

Shiatsu kan uitkomst bieden tijdens allerhande zwangerschapsklachten. Op den duur wordt de babybuik zwaarder. Dat gewicht hangt vooral aan je rug en daar kunnen klachten ontstaan over de hele lengte. Maar ook meer in de onderrug bij het bekken kan pijn ontstaan. Heupen kunnen gevoelig worden en je kan last krijgen van meer vermoeidheid. Vermoeidheid omdat je minder goed kan slapen aan het einde van de zwangerschap, maar ook al eerder kan je last krijgen van vermoeidheidsklachten. Ik help je graag om je wat fitter te voelen tijdens de zwangerschap.

Baby in stuitligging

Tegen het einde van de zwangerschap hoort de baby te draaien, maar in sommige gevallen gebeurt dit niet. Tijdens een Shiatsu behandeling kan ik Moxa-therapie inzetten als de baby in stuit ligt. De ideale tijd om hiermee te beginnen is vanaf week 32. Tijdens de behandeling wordt een punt op de kleine teen met Moxa behandelt. Voor het optimale resultaat krijg je Moxasticks mee naar huis waar je zelf de behandeling kan voortzetten na uitleg.

Behandeling tijdens zwangerschap

Aan het begin van de zwangerschap zal je buik nog niet zo groot zijn en kan ik nog behandelen als je op je rug ligt. Vanaf het laatste trimester is ‘t niet meer prettig om lang op je rug te liggen. Daarom leg ik je neer op je zij ondersteund met allemaal kussens. Tijdens de Shiatsu behandeling lig je op een futon (mat) op de grond.

Voorbereiding op de bevalling

Tijdens de zwangerschap zijn er een aantal punten die ik niet meeneem tijdens de behandeling. Zit je al dicht tegen het einde van je zwangerschap en wil je je lichaam voorbereiden op de bevalling dan neem ik die punten juist wel mee. Ook kan Moxa therapie helpen om de bevalling op gang te brengen.

Maar ook als de bevalling begonnen is zijn er een aantal punten die goed helpen om pijn te verlichten. Ik laat je graag zien en voelen waar deze zitten, zodat iemand anders je tijdens de bevalling kan ondersteunen.