SHIATSU TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Aan het begin van de zwangerschap zal je buik nog niet zo groot zijn en kan ik nog een zwangerschapsmassage geven als je op je rug ligt. Vanaf het laatste trimester is ‘t niet meer prettig om lang op je rug te liggen. Daarom leg ik je neer op je zij ondersteund met allemaal kussens. Tijdens de Shiatsu behandeling lig je op een futon (mat) op de grond.

Shiatsu kan uitkomst bieden tijdens allerhande zwangerschapsklachten. Op den duur wordt de babybuik zwaarder. Dat gewicht hangt vooral aan je rug en daar kunnen klachten ontstaan over de hele lengte. Maar ook meer in de onderrug bij het bekken kan pijn ontstaan. Heupen kunnen gevoelig worden en je kan last krijgen van meer vermoeidheid. Vermoeidheid omdat je minder goed kan slapen aan het einde van de zwangerschap, maar ook al eerder kan je last krijgen van vermoeidheidsklachten. Ik help je graag om je wat fitter te voelen tijdens de zwangerschap.

Baby in stuitligging

Tegen het einde van de zwangerschap hoort de baby te draaien, maar in sommige gevallen gebeurt dit niet. (overigens kan dit ook liggen aan dat ’t fysiek niet mogelijk is) Tijdens de Shiatsu behandeling kan ik Moxa-therapie inzetten als de baby in stuit ligt. De ideale tijd om hiermee te beginnen is vanaf week 32. Dan is er nog genoeg ruimte voor de baby om te draaien. Tijdens de behandeling werk ik met Moxa en behandel ik een punt op de kleine teen. Voor het optimale resultaat krijg je Moxasticks mee naar huis waar je zelf de behandeling kan voortzetten. Daar geef ik natuurlijk de uitleg bij.

Zwangerschapsmassage als Voorbereiding op de bevalling

Een zwangerschapsmassage vind ik de leukste behandelingen! Met de behandelingen in de laatste weken van je zwangerschap bereid ik het lichaam voor op een soepele bevalling. Daarbij gebruik ik punten die op de baarmoeder werken of de energie naar beneden laten stromen. Moxa therapie zet ik hiervoor graag in, want dat werkt diep. Als aanvulling plak ik vaak nog verblijfsnaaldjes op de punten zodat ze wat langer gestimuleerd worden. 

Maar ook als de bevalling begonnen is zijn er een aantal punten die goed helpen om pijn te verlichten. Ik laat je graag zien en voelen waar deze zitten, zodat iemand anders je tijdens de bevalling kan ondersteunen.