Shiatsu massage

Wat te verwachten van een SHiatsu massage?

Tegen mijn nieuwe cliënten zeg ik vaak dat het nooit helemaal te voorspellen is wat de Qi zal doen na een Shiatsu massage. Bij de een geeft het enorm veel energie, de ander slaapt als een blok en weer een ander krijgt weer ruimte in ‘t hoofd om helder te denken. Het zelfhelend vermogen kiest haar eigen weg door het lichaam en brengt balans terug waar dit nodig is. Met mijn behandeling geef ik ’t een duwtje in de goede richting, zodat jouw lichaam dit kan oppakken en ermee aan de slag kan.

Op dagen dat ik mezelf laat behandelen plan ik het liefst niet te veel. Inmiddels weet ik dat er meestal na een paar uur de man met de hamer langskomt. Ik gun mijn lichaam en geest wat tijd om de Qi te laten stromen in de richting die ‘t nodig heeft. En om de eventuele inzichten te laten indalen. Maar nadat de man met hamer weer vertrokken is komt er vaak een golf van energie of creativiteit. Daar wil ik gebruik van kunnen maken door niet bezig te hoeven zijn met iets heel anders. 

Ongemak

Shiatsu kan je ook dichterbij je ongemak brengen. Bij de donkere kant die je liever niet wil aankijken of wil zien, maar waarin zoveel lessen verscholen liggen. De Yinne kant van het Yin/Yang-teken; het zwarte deel. Een Shiatsu behandeling kan ook juist verzachtend werken op je leven als het even in stormachtig vaarwater terecht is gekomen. Of als alle energie weggelekt is doordat je niet doet wat je eigenlijk het liefst zou willen. 

Ik vind ‘t daarom heel bijzonder dat ik een tijdje mee mag lopen in de levens van anderen om ze te ondersteunen. Naast de Shiatsu massage geef ik, waar nodig, ook tips om thuis mee aan de slag te gaan. Voedingstips of kleine oefeningen die kunnen bijdragen aan jouw behandeling en dus jouw welzijn. Ik zie ‘t ook wel als een samenwerking, want als mijn tips ter harte genomen worden zie ik stappen voorwaarts. Dat gezegd hebbende; soms is het nog te vroeg voor iemand om met die tips aan de gang te gaan. Dan zijn er eerst nog wat behandelingen nodig voordat iemand ziet dat het kan helpen. Het is mooi om deze processen te zien gebeuren.