Shiatsu massage

Wat Het lichaam je zegt

Ohashi - Wat het lichaam je zegt

Het boek ‘Wat het lichaam je zegt’ heb ik inmiddels al een aantal jaren in de kast staan. Er staan plaatjes in van hoe een neus, nagels of voeten eruit kunnen zien. Dit vertelt iets over de persoon die voor je staat en kan helpen bij het stellen van de diagnose voor de behandeling.

Heb jij er wel eens bij stil gestaan dat je wenkbrauwen of de grote van je oren iets vertellen over je constitutie of over ziektes waar je last van hebt.

Er staan bijvoorbeeld verschillende soorten nagels in die je kan tegenkomen. Met verticale lijnen, een driehoekvorm of ronde nagels. Allemaal vertelt het iets over de gesteldheid van die persoon. Het kan zijn dat diegene met ronde nagels een long- en ademhalingsproblemen heeft. Ribbeltjes verticaal op de nagel duiden op leverproblemen en de driehoekige nagel geeft aan dat de constitutie van de persoon yin is.
Wat mogelijk is is dat door je eet- en drinkgewoontes bepaalde kwalen ontstaan en die weer te zien zijn in je gezicht, handen of op je voeten.

Sinds ik dit boek heb kijk ik nog beter naar mensen dan ik al deed. In de tram of in de rij voor de kassa van de supermarkt. Wat voor neus heeft die man; hoe is de stand van de rug? En op een terras zitten wordt nog leuker dan het al was!

Tot slot nog een tekst van de achterkant van het boek wat me erg aanspreekt.
In de zieke mens woedt een strijd tussen gezondheid en ziekte. Als er geen gezondheid zou zijn, was de patiënt dood. Ziek worden is dus een teken van gezondheid. Zolang je ziek bent, leef je en zolang je leeft, bestaat er een kans dat je geneest.

ohashi

Wil je je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *