Recepten Traditionele Chinese voedingstherapie

Onderdeel van de Chinese geneeskunde is voeding. Voeding als medicijn. Het ontbijt; een warm ontbijt, is de belangrijkste maaltijd van de dag in de TCM (Traditional Chinese Medicine) om Qi (energie) op te bouwen. Of je nu voor een hartig of zoet ontbijt gaat; hier vind je verschillende opties. Mocht je je nog meer willen weten hoe voeding jouw Qi kan versterken? Dan vind meer info in dit e-book. Smakelijk!  

ochtend

3 ontbijtjes om fit de dag in te gaan volgens de TMC

Volgens de Chinese Geneeswijzen is het goed voor het lichaam om warm te ontbijten. Ik geef je 3 voorbeelden om de Qi goed te voeden!

congee

Recept Congee

Dit is een basisrecept waar je alle kanten mee op kan. Het ultieme troostvoer. Als je bijvoorbeeld veel bloed verloren hebt tijdens de operatie wil je dat weer opbouwen om je minder vermoeid te voelen.

Warm ontbijt

Recept Zuurdesempannekoeken

Door bloem te met water te laten staan gaat ‘t fermenteren en krijg je na een aantal dagen een desemstarter. Een deel van de suikers in het graan wordt omgezet in goede, licht zurige bacteriën. Bij ‘t maken van zuurdesembrood gooi je steeds een deel van de starter weg, maar dit kan je vervolgens gebruiken om pannenkoeken mee te bakken.

ontbijtsoep herfst

Ontbijtsoep

Het lichaam vindt het prettig om warme voedingsmiddelen binnen te krijgen. 's Ochtends beginnen met een soepje helpt het Aarde-element en zorgt ervoor dat je je energieker voelt. Hier een simpel maar lekker recept!

TCM voeding

8 schatten recept

Stel je eigen schatten samen uit de lijst of laat je fantasie de vrije loop en kies wat jou lekker lijkt. Zo zou ik ’t doen.!

vlierbloesemlimonade

Vlierbloesemlimonade

Wist je dat je zelf vlierbloesem kunt plukken en hier limonade van kan maken? Naast dat het lekker is helpt het ook hooikoortsklachten te verminderen.

TCM voeding

Bloedvoedende thee

Als je het nodig hebt om je ijzergehalte wat op te krikken kan je voedingsmiddelen eten die daarbij helpen, maar je kan ook door de dag heen thee drinken die daarbij helpt.