menu close menu

Wat is jouw klacht? Wat is uw klacht?

Slaap je slecht in of ben je ‘s nachts vaak wakker of wordt je heel vroeg wakker en kan je daarna niet meer inslapen? Heb je daarnaast ook last van pijn in je onderrug? Goede nachtrust is essentieel bij het herstel van allerhande klachten. Ik zie vaak dat als men weer een aantal nachten goed heeft kunnen slapen dat meerdere klachten ook oplossen.

Vaak gaat slecht slapen gepaard met klachten aan de onderrug. Zit je de hele dag achter je computer in een slechte houding? Dan geef ik je een paar tips.

  • Ga af en toe in een andere houding zitten, maar probeer met je benen over elkaar te vermijden, want dit kan weer lijden tot allerlei klachten
  • Sta regelmatig op om een glas water of thee te pakken of ga na de lunch een ommetje te wandelen
  • Regelmatig rekken en strekken! Google op Deskstreches en print de afbeelding met oefeningen uit. Door dit regelmatig te doen blijven schouders, nek en rug fexibel.

 

Wat is jouw klacht en waar komt het vandaan?

Het kan zijn dat je voeding niet optimaal is of dat je te snel eet achter je computer zonder er echt tijd voor te nemen en daarna nog even een wandelingetje te maken om het te eten te laten zakken. Door het zittende werk komen de darmen tot stilstand en dat is niet bevorderlijk voor de doorstroming en vertering van het voedsel. Shiatsu zet het zelf helende vermogen in gang waarbij de energie kan gaan stromen en zo pijnklachten kan verhelpen. Een Shiatsu behandeling duurt circa 60 minuten inclusief korte anamnese. De behandelingen kunnen per keer verschillen en is afhankelijk van wat jouw lichaam aangeeft.

Wat is Shiatsu?

Shiatsu therapie amsterdam Shiatsu is een drukpuntmassage. Shiatsu betekent ‘vingerdruk‘. De druk wordt uitgeoefend op de meridianen die over het hele lichaam lopen en corresponderen met de organen in je lichaam. Deze massagekunst komt uit China en Japan en lijkt erg op acupunctuur. Tijdens een behandeling in Studio da Vasco lig je op een mat (futon). Kom je bij de VondelGym dan behandel ik op een tafel. Shiatsu wordt over de kleding gegeven al gebruik ik nu ook regelmatig Japanse acupunctuur technieken die niet door de kleding heen gaan. Tijdens een behandeling gebruik ik mijn duimen, handpalmen, ellebogen, knieën en voeten om druk te geven op de meridianen. Daarnaast gebruik ik graag strekkingen. De meridianen (energiebanen) lopen over het hele lichaam. Shiatsu zorgt ervoor dat de energie weer vrij gaat stromen. Blokkades kunnen worden opgeheven in zowel lichaam als geest. Ik geef de energie een zetje in de goede richting en jouw lichaam doet zelf de rest. Dat is de kracht van het zelf-helend vermogen. Tijdens de behandeling kan ik aanvullende technieken gebruiken om de behandeling langer door te laten werken.

Dresscode

Soepele kleding is prettig tijdens de Shiatsu-massage. Je ligt met kleding aan op de vloer, op een Japanse futon (een mat). Voor een behandeling is het handig een gemakkelijk zittende, (losse) broek en T-shirt te dragen of mee te nemen.