menu close menu

Wat is jouw klacht? Wat is uw klacht?

Slaap je slecht in of ben je ‘s nachts vaak wakker of wordt je heel vroeg wakker en kan je daarna niet meer inslapen? Heb je daarnaast ook last van pijn in je onderrug? Goede nachtrust is essentieel bij het herstel van allerhande klachten. Ik zie vaak dat als men weer een aantal nachten goed heeft kunnen slapen dat meerdere klachten ook oplossen.

Vaak gaat slecht slapen gepaard met klachten aan de onderrug. Zit je de hele dag achter je computer in een slechte houding? Dan geef ik je een paar tips.

  • Sta regelmatig op om een glas water of thee te pakken of ga na de lunch een ommetje te wandelen (Door het zittende werk komen de darmen tot stilstand en dat is niet bevorderlijk voor de doorstroming en vertering van het voedsel. Al na 5 minuten wandelen zijn de darmen weer aan het werk!) 
  • Regelmatig rekken en strekken! Ik laat je zien hoe. Op Youtube deel ik korte filmpjes met uitleg voor oefeningen die je kan doen als je veel achter de pc zit. Door dit regelmatig te doen blijven schouders, nek en rug flexibel.

Anamnese en behandeling

Voel jij je vermoeid zelfs als je goed geslapen hebt? Voelen je spieren in armen en benen soms krachteloos of zwaar aan? Ook heb je geregeld last van buikklachten. Opgeblazen, constipatie of kramp is geen prettig gevoel. Klachten waar je mee hebt leren leven, maar ze hoeven er helemaal niet te zijn! Ik schreef er ook een blog over.

Je vult bij mij een anamnese formulier in waar allerhande vragen over jou en jouw leefstijl in staan. Zo kom ik erachter waar in jouw lichaam de processen niet optimaal werken en waar er dus nog wat aandacht aan gegeven kan worden. Zo kan er wat aanpassing nodig zijn in jouw manier van voeding tot je nemen. Eet je bijvoorbeeld te snel eet achter je computer zonder er echt tijd voor te nemen en daarna nog even een wandelingetje te maken om het te eten te laten zakken? Maar het kan ook liggen aan wat je precies eet of op wat voor momenten?

Naast de Shiatsu behandeling geef ik je tips mee om de aanpassingen door te voeren in jouw leven waardoor jij je minder vermoeid gaat voelen. Wil je daar nu direct al mee aan de slag? Als jij je inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je direct in je mail een document waar ik een paar heel waardevolle tips deel, waaronder 1 over voeding. Wil je meer weten over voeding volgens de Chinese Geneeswijzen? Of wil je weten wat op jouw lichaam van toepassing is. Ik maak graag een plan op maat voor jou.

Wat is Shiatsu?Shiatsu therapie amsterdam

Shiatsu is een drukpuntmassage. Shiatsu betekent ‘vingerdruk‘. De druk wordt uitgeoefend op de meridianen die over het hele lichaam lopen en corresponderen met de organen in je lichaam. Deze massagekunst komt uit China en Japan en lijkt erg op acupunctuur. Tijdens een behandeling in Studio da Vasco lig je op een mat (futon). Kom je bij de VondelGym dan behandel ik op een tafel. Shiatsu wordt over de kleding gegeven al gebruik ik ook regelmatig Japanse acupunctuur technieken die niet door de kleding heen gaan.

Daarnaast gebruik ik graag strekkingen. De meridianen (energiebanen) lopen over het hele lichaam. Shiatsu zorgt ervoor dat de energie weer vrij gaat stromen. Blokkades kunnen worden opgeheven in zowel lichaam als geest. Ik geef de energie een zetje in de goede richting en jouw lichaam doet zelf de rest. Dat is de kracht van het zelf-helend vermogen. Tijdens de behandeling kan ik Japanse acupunctuur, guasha of cupping therapie gebruiken om de behandeling langer door te laten werken.