Schouders

Schouders optrekken

Help! Ik trek mijn schouders op als ik lang achter de computer zit of als ik een deadline heb en er moet iets snel af. Stress! En als dit te lang duurt dan krijg ik zelfs klachten als hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, pijn tussen de schouderbladen of RSI klachten in de armen. En hoe zit dat nu bij jou met je schouders? Voel eens bij jezelf of je nu je dit leest ook je schouders opgetrokken hebt. In deze blog leg ik uit hoe je je schouders optrekken kunt voorkomen.

Invloed van stress

Pijnlijke schouders is een klacht die ik veel behandel. Als men bij mij binnen komt voor een Shiatsu behandeling met de klacht dat ze last hebben van hun schouders pakt men ook altijd even de pijnplek vast. Vaak op het hoogste punt waar de nek overgaat in de schouder. Als je naar de meridianen kijkt is dat precies het punt GBL21. Je kan het ook heel goed voelen bij jezelf, want de energie loopt daar snel vast.

Bij sommige mensen die al heel lang in een stressvolle situatie zitten is niet alleen dat punt volgelopen, maar zit de hele schouder en soms het hoofd ook vol. En met vol bedoel ik dan vol van energie. De hoofdpijn die hier vaak bij hoort is een hoofdpijn aan de zijkanten van het hoofd of bij de slapen. In sommige gevallen kan het ook achter de ogen of bovenop het hoofd pijn doen. Dat is een pijn die ontstaat als er een onbalans is in de Lever-Galblaasenergie en dat stijgt vaak op via de galblaasmeridiaan. Dit is de uitleg volgens de Chinese geneeswijzen. Met Shiatsu zorg ik dat de balans weer herstelt kan worden door het zelfhelend vermogen van het lichaam een duwtje te geven. Zo zal het lichaam de energie weer de juiste kant op laten stromen waardoor hoofdpijn zal verdwijnen.

Invloed van het weer

Nog een reden, naast stress door een deadline, om de schouders op te trekken is kou. Als je buiten de kou ingaat met een te dunne jas bijvoorbeeld. Of wellicht is jouw werkplek altijd net iets te fris waardoor je je oren en nek warm wilt houden met je schouders. Kou in je lichaam zorgt ervoor dat de energiestroom stagneert. Kijk maar naar een riviertje die in de winter stilvalt doordat het water bevroren is.  Als je het koud hebt kan je ook moe worden, omdat je lichaam de hele tijd bezig is om het op temperatuur te houden. Eigenlijk gaat er dan onnodig veel energie verloren die je bijvoorbeeld beter kan gebruiken bij je werk.

Shiatsu massage

Als je voor een Shiatsu behandeling komt en je hebt een pijnklacht wil ik ook altijd weten of je de plek kan aanwijzen. Zo weet ik welke meridiaan er aangedaan is en wat voor soort pijn het is (stekend of zeurend) en wanneer die pijn ontstaat (na lang werken achter de pc of juist bij rust). Maar ik wil ook graag weten hoe lang je er al last van hebt, want hoe sneller je erbij bent om de pijn aan te pakken hoe sneller de pijn ook weer kan oplossen. 

Ben jij bewust van wat je voelt in je lichaam?

Als je meer informatie wilt over een Shiatus behandeling, neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *