massage Schouder- en rugklachten

VERLICHTING BIJ RUG-, NEK- EN SCHOUDERKLACHTEN

Je kent ’t vast; een stijve nek, gespannen schouders of een pijnlijke rug. In dit geval verdien je een rug- nek- en schoudermassage om de Qi in beweging te brengen waardoor de pijn zal verminderen en je de soepelheid weer zal voelen. De dagelijkse drukte of werkstress kan ervoor zorgen dat je spanning vasthoudt in je nek en schouders. Tijd om te ont-spannen; het touw wat laten vieren en de spanning weg te laten vloeien. 

Door middel van, bijvoorbeeld, meridiaanstrekkingen (strekkingen van de energiebanen), het los kneden van knopen en het brengen van balans in de Qi (energie) kan je weer van je hoofd in je lichaam zakken waardoor spieren ontspannen en je je herboren en opgeladen voelt na de Shiatsu massage.  

BALANS VOOR LICHAAM EN GEEST?

De holistische benadering van Shiatsu, onderdeel van de Chinese Geneeskunde, biedt hulp in een schoudermassage. Het is geen quick fix, maar werkt op een dieper energetisch niveau waardoor je op meerdere vlakken aan jezelf werkt en hierdoor de balans zich weer kan herstellen in het lichaam en geest. Vermoeidheid, chronische spanning of stress kunnen ervoor zorgen dat je niet meer lekker in je vel zit en pijn geven in je schouder(s). 

Een schoudermassage wordt gecombineerd met een massage van andere delen van het lichaam. De bovenkant van het lichaam heel Yang en door alleen het Yange deel te behandelen zal de schouderklacht misschien tijdelijk verlicht worden, maar er is ook een fundament nodig. Door Yinne meridianen (energiebanen) te behandelen, op de benen bv.; het Yinne deel, wordt de algehele Qi in het lichaam sterker waardoor het zelfhelend vermogen de schouderpijn kan verminderen. 

HOE SHIATSU MIJN STIJVE NEK EN PIJNLIJKE SCHOUDER ONTLASTTE

Zelfs als Shiatsu therapeut heb ik ook wel eens last van een stijve nek en in dit geval trok het ook nog door in mijn schouder en achterkant van mijn arm. Hier was een nek- en schoudermassage nodig. Toevallig had ik voor die dag een afspraak staan met een collega om behandelingen uit te wisselen. Zo houden we de technieken op pijl voor onszelf en worden we steeds beter in het geven van Shiatsu. 

Na het voelen van mijn pols en Hara, waarop duidelijk te voelen is welke meridianen aandacht nodig hebben, ging ze aan de slag. Ze masseerde eerst mijn nek en mijn schouder met behulp van bepaalde drukpunten op de aangedane meridianen (energiebanen). In dit geval was het ook nodig om met cups te werken in de nek- en schoudermassage. Cupping haalt als het ware Qi naar de oppervlakte zodat het lichaam het kan opruimen. Na afloop van de nek- en schoudermassage heb ik zelf thuis nog mijn nek en schouder warm gehouden met een pittenzak om de doorbloeding op gang te houden, zodat Qi en Bloed het herstel zouden bevorderen. Ik was er snel bij waardoor het ook minder lang duurt voordat de klacht verdwenen is.