Schouder- en rugklachten

In mijn praktijk en tijdens het geven van stoelmassages op kantoren kom ik vaak schouder- en rugklachten tegen. Als je veel achter de pc of laptop werkt dan beweeg je vaak weinig, je zit lang in een houding. Zo kan je rug snel vermoeid voelen of ontstaat pijn doordat er weinig bewogen wordt.

Per persoon kan het verschillen waar je last krijgt. Heb jij meer last van pijn aan het einde van de dag in je onderrug? 

Of krijg je meer last van je bovenrug tussen de schouderbladen en je nek? Ook wel vaak te zien hierbij is hoofdpijn vanuit de nek en schouders. Luister jij goed naar je lichaam en handel jij er dan naar?

wat kan ik zelf doen om minder klachten te krijgen?

Zelf kan je al veel doen om te voorkomen dat je klachten krijgt. Schouderklachten kunnen bijvoorbeeld ook lijden tot RSI-klachten in de armen en handen. Maar ik zie ook vaak dat men er hoofdpijn van krijgt. Voorkomen is beter dan genezen. En dat is ook de onderliggende filosofie van de Chinese Geneeskunde; je zorgt dat je geen klachten krijgt en als je die dan toch krijgt doe je er direct iets mee, zodat het ook weer snel oplost.

Nu ben ik groot fan van rekken en strekken. Ook tussen je drukke werkzaamheden door! Juist dan heb je ’t extra nodig. In het filmpje hiernaast laat ik een aantal oefeningen zie die je kan doen als je veel achter een pc werkt.

Verder kan je uit kleine glazen drinken, zodat je vaak op moet staan om het bij te vullen. Als je op deze momenten ook gelijk even de tijd neemt voor een korte oefening dan helpt dit al enorm.

Shiatsu bij schouder- en rugklachten

Naast dat je zelf al veel kan doen om klachten te voorkomen ondersteunen Shiatsu behandelingen hierbij. Ik kan je ondersteunen en leren om je bewuster te worden van wat je lichaam verteld, zodat je beter naar je lichaam kan luisteren. Zeker als je veel achter de pc zit ben je vaak meer met je hoofd aan het werk en wordt het lichaam nog wel eens vergeten. Lichaamsbewustzijn; de connectie tussen lichaam en geest vind ik enorm belangrijk. Tijdens de Shiatsu behandeling geef ik je handvatten om te luisteren naar je lichaam en geest. Zo kan je beter aanvoelen wat het nodig heeft op momenten dat er pijn ontstaat. Nog een fijne bijkomstigheid is dat je even helemaal niks hoeft tijdens een behandeling. Heerlijk toch?!