Recept Congee

Dit gerecht kan op elk moment van de dag. In China wordt congee gezien als ultiem troostvoer. Ik geef je een basisrecept van deze rijstepap en wat keuzes voor toppings. Als je bijvoorbeeld veel bloed verloren hebt tijdens de operatie wil je dat weer opbouwen om je minder vermoeid te voelen. Met een congee zal je Milt je dankbaar zijn. Deze helpt oa. met het opbouwen van Bloed. Omdat borstvoeding een product is van het bloed en het daarbij ook energie kost, is ’t fijn als er simpele maaltijden gemaakt kunnen worden om tussendoor van te genieten.

Basisrecept 2 porties

Ingrediënten:

    • 150 gr sushirijst of andere kleefrijst

    • 375 ml water

congee

Bereidingswijze:

    1. Breng de rijst met water aan de kook.

    1. Zodra het water kookt draai je ’t vuur laag en laat je ‘t 45 min. zachtjes stoven. Roer af en toe en houd in de gaten of er nog voldoende water aanwezig is.

Je kan ook kiezen meer porties te maken en per keer een portie op te warmen met een topping waar je op dat moment behoefte aan hebt. De restjes kan je een dag of 5 bewaren in de koelkast. Of langer als je porties invriest.

Wil je nog meer variatie-opties voor congee? Dit kan je vinden in mijn e-book ‘Tips voor het beste littekenherstel.