Van companymanager tot Shiatsu Therapeut

Ik ben Emma en geef Shiatsu massage therapie en stoelmassages. Na een opleiding op de modevakschool ben ik de theaterwereld ingerold en was ik companymanager voor oa. Het Thriller theater, Bos Theaterproducties en Plien & Bianca. Tijdens de voorstellingen werkte ik achter de schermen om snelverkledingen en changementen soepel te laten verlopen en rekwisieten aan te geven. En heel af en toe werk ik nu nog tijdens het Holland Festival of werk ik als kleder bij een opera van de Nationale Opera & Ballet. Tijdens een tour begon ik aan de opleiding voor Shiatsu Massage Therapie in Amsterdam bij de Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai. Na een jaar deze opleiding gevolgd te hebben werd ik gegrepen door Shiatsu. Daar moest ik natuurlijk mee verder! Daardoor heb ik de 3 jarige, part-time, opleiding tot Shiatsu-therapeut afgerond. Het jaar 2015/2016 heb ik de opleiding Westerse medische basiskennis gevolgd, waardoor ik nu ben aangesloten bij beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten). Sinds 2018 gebruik ik, na een bijscholing, Japanse behandeltechnieken die ik vooral inzet bij littekenbehandelingen. En nu (2023) wil ik me verder verdiepen in de wereld van de medicinale paddenstoelen om deze als aanvulling op de Shiatsu behandelingen te kunnen aanraden. In de Chinese geneeskunde blijft zoveel bij te leren. Dat maakt dit vak zo fascinerend!
Emma

mIJN FOCUS OP SHIATSU

De Chinese geneeskunde vind ik fascinerend! Het is deels ongrijpbaar doordat energie niet te pakken is, terwijl de blokkades in de energiebanen in je lichaam bijna tastbaar zijn. Je kunt ze in ieder geval voelen, want de pijn in je schouder, rug of nek is zo’n blokkade. 

Ik werd gegrepen door de behandeltechniek Shiatsu. Je lichaam vertelt zo veel over hoe je je mentaal voelt. Met manuele handelingen écht in contact komen met jou en je levensenergie (Qi) vrijmaken van blokkades, dat is ons gezamenlijk doel. 

Ik wil blijven ontwikkelen

Tijdens een behandeling is vertrouwen en plezier belangrijk. Aandachtig luister ik naar je wensen en alles wat je me nog meer wilt vertellen, zodat jij je goed voelt tijdens en na je behandeling. Ik leer van onze gesprekken en verbeter behandelingen.

Naast Shiatsu bied ik daarom andere technieken aan, zodat er altijd eentje bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan Japanse acupunctuur voor littekens. Ook verdiep ik me tegenwoordig in medicinale paddenstoelen die bijdragen aan je gezondheid zodat ik je buiten de behandeling om ook bijdraag aan je welzijn.

Stoelmassages BIJ BEDRIJVEN

Medewerkers met hoofdpijn, een verkoudheid of lichamelijke klachten leiden hen af van hun werk. Vervelend, want je wilt dat ze lekker in hun vel zitten. Met mijn massagestoel kom ik bij je op kantoor langs. Op de stoel ervaren medewerkers niet hetzelfde. Of dit nu een genietmomentje of reflectie is, ze krijgen in elk geval iets mee van de massage waar ze wat aan hebben in de toekomst. 

Masseren geeft mij kracht en rust. Dat breng ik graag over!