Van companymanager tot Shiatsu Therapeut

Ik ben Emma en geef Shiatsu massage therapie en stoelmassages. Na een opleiding op de modevakschool ben ik de theaterwereld ingerold en was ik companymanager voor Het Thriller theater, Bos Theaterproducties en Plien & Bianca.

Tijdens een tour begon ik aan de opleiding voor Shiatsu Massage Therapie in Amsterdam bij de Academie voor Chinese geneeswijze Qing Bai. Na een jaar deze opleiding gevolgd te hebben kwam ik erachter dat masseren me zo veel voldoening geeft dat ik daarmee verder wilde. Daardoor heb ik de 3 jarige part-time opleiding tot Shiatsu-therapeut afgerond. Het jaar 2015/2016 heb ik de opleiding Westerse medische basiskennis gevolgd, waardoor ik nu ben aangesloten bij beroepsvereniging LVNT (Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten).
Sinds september 2018 ben ik begonnen met een bijscholing Japanse behandeltechnieken. Hier leer ik het gebruik van naalden als aanvulling op de Shiatsu behandeling.

Emma

Waarom heb ik voor Shiatsu gekozen?

Toen ik op zoek was naar een massage-opleiding wilde ik iets doen waarbij lichaam en geest behandeld worden; een holistische massage. Ik wilde niet iets zweverigs ook al is werken met energie lastig te omschrijven en niet vast te pakken. Toch is er overal energie om ons heen. Denk maar eens aan wat storm kan aanrichten. Of in ons lichaam. Je wordt moe omdat je een lange werkdag achter de rug hebt of omdat je een nacht slecht geslapen hebt. Het is elke keer weer fascinerend om de energie onder mijn handen te voelen en te kunnen bewegen. Tijdens de opleiding heb ik ook de theoretische kant van de Chinese Geneeswijzen geleerd en daardoor is het elke keer weer een puzzel om alle stukje bij elkaar te zoeken en op de goede plek te leggen om zo de klacht aan te pakken. Als iemand weer goed kan slapen en daardoor minder angsten heeft of minder prikkelbaar is en minder vaak verkouden wordt, omdat het lichaam de energie heeft om het virus niet binnen te laten komen geeft me dat veel voldoening.

Stoelmassages

Ook ga ik met mijn stoel langs bedrijven. Al die verschillende mensen iets mee kunnen geven waar zij langer dan die ene massage wat aan hebben is mijn doel. Ik geef stevige massages die soms een beetje pijn doen, maar zolang je tijdens de pijn nog kunt ontspannen wordt er ook wat in gang gezet. 

Als iemand met hoofdpijn binnen komt vraag ik altijd waar het zit zodat ik gericht kan behandelen. Komt het van een verkoudheid, of door de stress of lijkt het op migraine. Als iemand na 20 minuten blij en zonder hoofdpijn de deur weer uitloopt wordt ik ook blij.

Omdat ik de liefde voor theaterwerk niet helemaal los kan laten ben ik zo nu en dan nog als kleedster aan het werk op een festival of voor de Nederlandse Opera. Het is helemaal mooi als ik de 2 kan samenvoegen door mijn massagestoel mee te nemen naar een festival om daar de crew te kunnen laten ontspannen.

Masseren geeft mij kracht en rust. Dat breng ik graag over!