Ontbijtsoep

Het lichaam vindt het prettig om warme voedingsmiddelen binnen te krijgen. ’s Ochtends een soepje als ontbijt kan dan erg prettig zijn. In de ochtend iets warms eten is goed, omdat je dan het Aarde-element helpt. Dat is tussen 7 en 11 uur. Dan zijn de maag en de milt op hun sterkst. Het verteringsvuur staat dan het hoogst en kan makkelijk warme voeding verteren. Het lichaam hoeft het dan niet eerst op te warmen namelijk. Als je dan ook nog van nature al wat zoetere groentes neemt dan maak je je Aarde-element helemaal blij en versterk je het extra. Lees hier meer over op deze pagina.

Energetisch koude voeding, zoals yoghurt of melk of iets anders wat je uit de koelkast haalt, zorgt ervoor dat het vuur een beetje kleiner gedraaid wordt. Daardoor moet het lichaam meer energie besteden om het vuur weer hoger te krijgen. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je moe wordt nadat je iets hebt gegeten.

Ik maak regelmatig het volgende simpele recept. Hiervan maak ik ’s avonds een grote pan waar ik dezelfde avond ook lekker van eet en de rest gebruik voor nog een paar ochtenden. Dan hoef ik alleen maar een beetje soep op te warmen en het ontbijt is klaar!

Ingrediënten

1 klontje boter1 pompoen (bv. Butternut)
1 uitje gesnipperd
1 winterwortel
2 zoete aardappelen
wat geraspte gember
zout / peper naar smaak
1,5 L bouillon of water

 

Snij de pompoen, wortel en zoete aardappel in gelijke stukken.
Bak de uitjes in een klontje boter tot ze glazig zijn en voeg de geraspte gember toe. Gooi de groentes erbij en bak even kort mee. Doe de bouillon erbij en kook het geheel tot alles goed gaar is. Pureer en serveer!

Eventueel kan je het pureren overslaan en de stukken houden of je kan je er nog wat knapperige spekjes aan toevoegen.

Eet smakelijk!