menu close menu

Westerse medische basiskennis

Triceps-spieren-2-300x202Dat is waar ik nu mee bezig ben. Westerse medische basiskennis is nodig om me te kunnen aansluiten bij een vereniging. Zo kan een deel van de kosten voor klanten vergoed worden door hun verzekering. Fijn natuurlijk!

In dit jaar leer ik veel over het menselijk lichaam. Hoe een cel werkt en hoe die eruit ziet en hoe nieuwe cellen gevormd worden tot hoe de spieren werken en hoe de stofwisseling werkt. Daarnaast leer ik ook wat van ziektes die kunnen ontstaan bij mensen. Zo weet ik ook meer van de westerse geneeswijze en dat is een goede balans met de oosterse geneeswijze. Yin en yang.

Ik lees nu erg veel in het boek wat gaat over anatomie en fysiologie wat erg leuk geschreven is. Dat maakt het wel leuk om te leren over het lichaam.

SpierenWist je bijvoorbeeld dat ons lichaam 700 skeletspieren heeft die door de wil worden aangestuurd? De spieren bewegen ons skelet, zorgen dat we rechtop blijven staan, ondersteunen de weke delen (denk maar aan je buikspieren). Er zijn spieren die in- en uitgangen openen en sluiten en spieren zijn ook belangrijk om je op temperatuur te houden (denk maar aan rillen als je het koud hebt).
En dat het axiaal skelet uit 80 beenderen bestaat? Tot het axiaal skelet is behoort je schedel, wervelkolom en ribbenkast.
Wat ik ook niet wist voor ik hier aan begon is dat je op meerdere plekken in je lichaam een hernia kan krijgen. In de wervelkolom wist ik, maar een liesbreuk wordt ook een hernia genoemd. Er ontstaat dan een gaatje in het buikvlies waardoor de darm naar buiten kan. Ook kan de maag door een kapot middenrif heen, waardoor een hernia van het middenrif ontstaat.

Erg interessant!

27-10-15 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.