menu close menu

Westerse medische basiskennis deel 2

Eindelijk is het zover! Ook de opleiding Westerse medische basiskennis heb ik gehaald. Na 2 examens met heel veel vragen en een paper heb ik nu ook dat diploma aan de muur hangen.Diploma's selfie
Het heeft even geduurd tussen het laatste blog en dit nieuwe blog. Ik had alle tijd hard nodig om de stof tot me te nemen en daarnaast werd het steeds drukker met masseren. Goed nieuws!

In de paper heb ik het over de ethische aspecten en consequenties van het beroepsgeheim gehad. Ik was nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren als iemand zijn beroepsgeheim schendt en wat voor straf daar bij kan horen. Dat kan een berisping zijn, een geldboete, maar ook kan het voorkomen dat iemand zijn beroep niet meer mag uitvoeren en daarbij ook geen recht heeft op een uitkering.

Maar er zijn ook situaties waarin het noodzakelijk is om het beroepsgeheim te schenden. Denk aan een situatie waarin een moeder aan haar huisarts vertelt dat ze haar kinderen mishandelt. Dan weegt de gezondheid van de kinderen zwaarder dan het verhaal wat ze in vertrouwen tegen de arts verteld heeft en mag in dit geval het beroepsgeheim geschonden worden.
Interessant om eens te onderzoeken.

Nu ben ik aan het uitzoeken welke vereniging het beste bij mij past en ik hoop dat ik snel kan laten weten dat ik aangesloten ben. Dan kunnen jullie een behandeling, of een deel ervan, vergoed krijgen door je zorgverzekering. Het hangt er wel vanaf of je een aanvullende verzekering hebt waarin de alternatieve geneeswijzen vergoed kunnen worden.

 

Deze keer sluPunten op handit ik de blog af met een klein oefeningetje voor achter je bureau.

-Masseer je vingers een voor een. Pak je vinger vast bij de knokkel en schuif dan langzaam naar je nagel.

-Draai je vingers los. Pak een vinger vast bij het bovenste kootje en draai 2 keer linksom en 2 keer rechtsom.

-Strek je vingers. Trek je vinger richting de handrug. Zo strek je de peesjes aan de binnenkant van je hand. Het hoeft geen pijn te doen dus niet te ver!
Doe dit met al je vingers.

-Sla tot slot nog even je handen los in de lucht, zodat je polsen ook weer soepel worden.
Succes!

09-08-16 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.