menu close menu

Welke zorgverzekering kies jij?

Deze keer een kort blog over de zorgverzekering. In december is het weer tijd om uit te zoeken of we overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar of dat we blijven bij degene die we hadden. Je kijkt wat je nodig denkt te hebben het komende jaar of wat je extra wil gebruiken. Bijvoorbeeld Shiatsu-therapie.

Nu ik ook vergoed kan worden is het misschien het onderzoeken waard of jouw aanvullende pakket ook alternatieve geneeswijze vergoedt. Als dit het geval is dan is het bij elke verzekeraar weer anders wat er gedeclareerd kan worden. De een kiest er voor een bepaald bedrag of percentage per behandeling te vergoeden. De ander kiest voor een bepaald bedrag of percentage per dag met daaraan een maximum per jaar.

Dit zijn een paar tips waar je rekening mee kan houden als je gaat uitzoeken voor welke verzekeraar je komend jaar kiest.

Sinds kort ben ik aangesloten bij het VNT. Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten. Zij zorgen ervoor dat elke therapeut, die bij het VNT is aangesloten, te vinden is op hun website en aan de kwaliteit voldoet die een cliënt of zorgverzekeraar verwacht. http://www.vnt-nederland.nl/ Daarnaast geven ze alle gegevens van de therapeutdoor aan de zorgverzekeraars. Deze hebben dat nodig te controleren of de declaratie klopt. Ook is het de bedoeling dat therapeuten elk jaar een paar bijscholingen volgen om up-to-date te blijven.

06-11-16 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.