menu close menu

Rugpijn en wat kan je er zelf aan doen?

Er zijn verschillende soorten rugpijn. De plek waar de rugpijn zit bijvoorbeeld. Of je last hebt van je onderrug of tussen je schouderbladen het is vaak een heel ander gevoel. En een hernia kan ook vervelend zijn al geeft dit vaak meer klachten dan alleen rugpijn. In dit geval is een bezoekje aan de dokter een goed idee.

Heb jij wel eens last van rugpijn? Waar zit de pijn dan? En wat doe je er zelf aan? Wacht je meestal tot het zoveel pijn doet voordat je eens een keer er iets aan laat doen?
We worden hier in het westen opgevoed met: zeur niet zo, gaat wel weer over. Bij een verkoudheid of een griepje is dat natuurlijk ook zo. Je gaat veel slapen en door de rust gaat het over. Blijf je doorwerken met griep dan kan het langer duren voor het over is, of het komt sneller weer terug, doordat je immuunsysteem niet genoeg rust gehad heeft.

Wat kan je zelf doen?

Maar als je door je rug gegaan bent, bij het tillen van iets zwaars bijvoorbeeld, kan je je lichaam helpen meteen iets aan de pijn te doen. Rugpijn en wat kan je er zelf aan doen?Niet twee dagen wachten, omdat het wel beter gaat na wat rust of omdat je denkt dat het wel overgaat. Nee, meteen wat doen!
Als een danser door z’n enkel gaat gaat er na afloop van de voorstelling ook METEEN! een zak ijs op.
Ben je door je rug gegaan dan is het wel prettig om de spieren daar wat te laten ontspannen. Een warme kruik kan heel goed helpen, maar ook wrijven over de pijnlijke plek helpt. En zorg dat je in beweging blijft. Er is ook nog nooit iemand slapend rijk geworden toch? 😉 Mocht de pijn toch erger worden dan is het wel raadzaam even langs de dokter te gaan.

Bij rugpijn kan een Shiatsu-massage ook heel goed helpen. De verkrampte spieren om de pijnlijke plek krijgen even rust en tegelijk wordt de blokkade die de pijn veroorzaakt door de massage aangepakt. Als je er snel bij bent zal de pijn ook snel voorbij zijn. 

04-05-17 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.