menu close menu

Houtelement – Lente

Voel je al dat de lente in de lucht hangt? De vogels fluiten al meer en meer en de dagen krijgen meer en meer zonlicht.

Bij de lente hoort een nieuw element. HOUT.Houtelement In de lente zit enorm veel kracht. Kijk maar naar de bollen die uit de grond schieten of de blaadjes die een boom opeens weer groen doen kleuren. Die kracht die naar buiten wil kan je ook bij jezelf voelen. Heb jij het al opgemerkt of zit je nog volop in je winterslaap? Je kan het bijvoorbeeld ook op de weg merken aan de motorrijders die hun motor weer uit de stalling hebben gehaald en weer gaan toeren. Het geeft mij altijd hetzelfde gevoel als blije, rennende koeien die de wei weer in mogen.

 

Bij dit element horen de Lever en de Galblaas. Als dit element wat gebreken vertoond kan je bijvoorbeeld klachten krijgen als: snel geïrriteerd, gevoeligheid voor wind, lawaai of licht. Gespannen spieren in nek en schouders. Koude handen én voeten. Droge ogen. Duizeligheid en vermoeidheid. Peesklachten of spierkrampen. Afkeur of juist zin in zuur of vettig eten. Moeite met keuzes maken.

HoutelementJe kan ook een hout-type zijn. Dit gaat vooral over het uiterlijk en meestal pezige types die veel moeten sporten. Vaak is het Houtelement dan ook sterk bij deze personen. De tijd dat de energie van dit element op z’n best is is tussen 23:00 en 03:00.

De strekking die de Lever- en Galblaasmeridiaan in beweging brengt zie je hiernaast.

02-02-18 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.