menu close menu

Hoe werkt Shiatsu?

Yin- en Yang-energie zijn de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu werkt daarmee en zorgt dat de energie stroomt in de meridianen (energiebanen) en in balans blijft. Hiervoor worden drukpunten op de meridianen gebruikt. Door regelmatig een Shiatsu behandeling te ondergaan voorkom je blessures, maar als het dan toch voor komt dat je je polsen, rug of schouders overbelast hebt tijdens het sporten dan kan Shiatsu ervoor zorgen om het beginnende pijntje te laten oplossen voordat het een blessure kan worden.

Voorkomen is beter dan genezen!
Hoe werkt Shiatsu?
In China en Japan onderhoudt men zijn lichaam door de leefstijl aan te passen op wat goed is voor hun lichaam. In het westen zijn we dat niet zo gewend en denken we vaak; dat gaat wel weer over. En vaak is dat ook zo, maar als dat niet gebeurt gaan we er pas wat aan doen. De klacht is dan al enige tijd aanwezig en dan duurt het ook weer even voor het opgelost is. Het liefst willen we dan wel dat het morgen opgelost is. Maar als het tijd nodig heeft om te ontstaan, heeft het ook tijd nodig om te herstellen.

Hoe werkt Shiatsu?Alles kan je zien als yin en Yang. De energie in de meridianen en organen, in delen van je lichaam; voorkant yin, achterkant Yang of de bovenkant Yang en de onderkant yin. De voeding die je tot je neemt kan meer het yin versterken of juist het yange deel.
De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een holistische kijk op het lichaam wat betekent dat al jouw klachten, ook de kleine klachten waar je gewend aan bent geraakt, bij elkaar worden gebracht en worden gebruikt om de behandeling op jouw lichaam aan te passen. Het kan dus voorkomen dat je dezelfde klacht hebt als je buurvrouw, maar dat dit op een heel andere manier behandeld wordt. Met andere woorden er is niet 1 standaard behandeling voor een klacht, omdat er nog zoveel meer aan de hand kan zijn.

30-04-18 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.