menu close menu

Hoe voelt een Shiatsu-massage?

IMG_5893Afgelopen week kreeg ik deze vraag. Hoe voelt een Shiatsu-massage en wat brengt het? Een gevoel onder woorden brengen is lastig en waarschijnlijk is het gevoel, wat anderen ervaren bij Shiatsu, verschillend van dat van mij.

Voordat je wordt gemasseerd wordt er eerst een diagnose gesteld om te kunnen bepalen welke meridianen aandacht nodig hebben om de balans weer terug te brengen. Soms zit er maar weinig energie in de meridiaan en kan een lichte aanraking al gevoelig zijn. Dit geldt ook voor een plek waar juist veel energie zit. Om daar de energie te laten stromen moet de meridiaan als het ware uit de knoop getrokken worden.

Dit klinkt natuurlijk niet direct als prettig. Maar ook ontspanningsmassages in een spa kunnen pijnlijk zijn als er ergens een spier moet worden losgemaakt.

Zit je achter je computer en heb je een deadline? Neem even een moment om even diep in en uit te ademen. RELAX!

Hoe ervaar ik een Shaitsu-massage? Ik ervaar het vooral als erg ontspannend. Mijn hoofd weer even leeg maken en helemaal mijn lichaam voelen. Een beetje zoals spierpijn; dat is een goede pijn, want daarvoor heb je hard gesport. Dagelijks zijn we vooral bezig in ons hoofd en vergeten we snel hoe ons lichaam voelt. Weer even je lichaam voelen en waar er iets vast zit is heel verhelderend. Na afloop van de massage kan je daar zelf meer aandacht aan geven om het nog verder op te lossen en te zorgen dat de plek niet meer zo de aandacht trekt. Naast dat ik me weer bewuster word van mijn lichaam vind ik het ook een aanvulling op sport en voeding. Drie onderdelen waarin je bewust omgaat met je binnen- en buitenkant. Voor iedereen is dat verschillend. Wel of geen brood? Wel of geen alcohol? Wel of geen melk?

Op deze manier breng ik balans in mijn eigen lichaam. Ontspanning en bewustwording door massage vind ik erg belangrijk. Ik nodig je graag uit op de mat om ook hetzelfde te ervaren

26-11-15 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.