menu close menu

Cupping

Soms zie je mensen rondlopen met ronde, paarse of rode vlekken op hun lichaam. Maar waar komt dat door? Weet je nog dat de Australische zwemploeg tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio ermee rondliep? Michael Phelps had er veel baat bij en het hielp hem om beter te herstellen na de wedstrijden.
Cupping is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen en kan als aanvulling worden ingezet bij een Shiatsu-behandeling.

 

Wat gebeurd er bij Cupping?
Door de zuigkracht van de cup trek je de huid wat van de spieren weg en wordt er energie, en vaak ook materie (vocht, slijm, bloed), naar een punt gezogen en uit je lichaam gehaald.
Na een paar minuten kan er al een gekleurde cirkel ontstaan. Aan de kleur van de cirkels kan het een en ander worden afgelezen.
Rood -> Hitte
Paars -> Stagnatie
Blauw -> Koude
cuppingDe traditionele manier van cuppen is vuurcuppen. Dit wordt met glazen cups en vuur gedaan, waardoor de warme lucht in de cup de zuigkracht veroorzaakt. Daarnaast wordt bloedend cuppen en glijdend cuppen ingezet om de energie in de meridiaan te activeren en de doorstroming te bevorderen. Zelf maak ik gebruik van siliconen cups waarbij er geen vuur aan te pas komt.

 

 

Wanneer kan cupping worden ingezet?
Cupping is niet altijd de beste behandeling. Daarom stel ik altijd een diagnose waarbij ik ook de pols voel van te voren om te checken of dit bij jouw lichaam past en of cupping het gewenste effect geeft. Daarnaast gebruik ik Shiatsu waardoor je een op maat gemaakte behandeling krijgt.
Bij nek- rug- en schouderklachten, tenniselleboog, RSI,  (sommige soorten) hoofdpijn, pijn door overbelasting kan cupping goed helpen.

Mocht je een fotoshoot of een feest op de planning hebben staan waarbij je niet met vlekken gezien wil worden dan is het verstandiger erna te komen of het even te melden natuurlijk!

30-07-18 | 0 comments | in Nieuws

Comments are closed.