menu close menu

Moxa & Cupping

Moxa en Cupping

Moxa en Cupping

Als aanvulling op een Shiatsu-behandeling kan Moxa en Cupping worden ingezet.

Moxa-therapie is een goede aanvulling zijn op Shiatsu-therapie. Ik gebruik graag een moxa-stick die aangestoken wordt en boven de huid verbrand wordt. Zo trekt de warmte die van de stick afkomt het lichaam in; wat een erg prettig en ontspannen gevoel geeft. De warmte en straling van moxa kan op een diep niveau de Qi (energie) deblokkeren en weer laten stromen.

Moxa-therapie tijdens zwangerschap

Moxa wordt ingezet tijdens een zwangerschap waarbij de baby in stuit ligt. De ideale tijd om hiermee te beginnen is vanaf week 32. Tijdens de behandeling wordt een punt op de kleine teen met Moxa behandelt. Voor het optimale resultaat krijg je Moxasticks mee naar huis waar je zelf de behandeling kan voortzetten na uitleg.

Cupping

Met Cupping-therapie kan een stagnatie doorbroken worden. Daarnaast wordt door de zuigkracht energie en soms ook materie, naar een punt gezogen en uit het lichaam gehaald. Naast de Chinezen gebruikten ook de Grieken en Romeinen al Cupping-therapie in hun geneeskunde. Beide therapieën worden alleen gebruikt als dat wat toevoegt aan jouw behandeling. Ik schreef er ook een blog over; lees het hier.