Moxa behandeling

Moxa; een warme omhelzing voor je lichaam

bijvoetskruidDeze eeuwenoude therapie is doordrenkt van geschiedenis en brengt warmte en comfort. Een Moxa behandeling is een weldaad voor het lichaam. Moxa wordt van Bijvoetskruid gemaakt. Het Bijvoetskruid, wat overigens hier in Nederland ook overal langs wegen te vinden is, wordt geoogst en dan gedroogd. Daarna wordt het 7 of meerdere keren gekamd om het puurder te maken en draden eruit te halen. Het zit vaak in een doos en ziet er een beetje uit als bruin/groenige watjes. Hier wordt daarna wel een Moxa stick van gemaakt voor verschillende apparaten als de Moxa-pijp. Maar het kan ook tot een verkoolde stick gemaakt worden, maar deze vorm is minder puur en werkt minder krachtig aangezien dit al een keer verbrand geweest is.

Ontdek de voordelen van Moxa therapie voor zwangerschap en littekens

Tijdens de zwangerschap kan Moxa een ondersteunende rol spelen bij het draaien van een baby in stuitligging; een speciale techniek genaamd Moxa breech, waardoor de kans op een natuurlijke bevalling toeneemt. Bovendien kan Moxa helpen bij het stimuleren van bepaalde punten die ervoor zorgen dat de bevalling soepeler kan verlopen. Na de bevalling kan Moxa de moeder helpen bij het verminderen van postpartum ongemakken en het herstel bevorderen. Met zijn verwarmende en kalmerende eigenschappen is Moxa een helpende hand tijdens de reis naar moederschap. 

Voor littekens biedt Moxa therapie eveneens uitkomst. Door gerichte warmtetoepassing verbetert Moxa de bloedcirculatie in het getroffen gebied, waardoor littekenweefsel kan verminderen en het genezingsproces wordt bevorderd. Dit kan zelfs nog jaren nadat het litteken ontstaan is. Bovendien helpt Moxa bij het verminderen van pijn en jeuk die vaak ervaren worden bij littekens. Het voordeel is dat je met die warmte diepere lagen in het lichaam kan bereiken.

Maak kennis met de kracht van warmte en kruiden

moxa therapieEen Moxa behandeling is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het verwarmt, het verspreid, het beweegt Qi, het stopt pijn. Het helpt ook bij weefsel regeneratie, doorbloeding en de afvoer van ontstekingsmateriaal. In Westers opzicht heeft Moxa ook een paar goede eigenschappen. Het verhoogt namelijk het aantal witte en rode bloedcellen wat weer effect heeft op de afweer en de zuurstoftoevoer. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en voorkomt verspreiding van infecties. Toch wel een preƫge bijkomstigheid van dat blaadjespluis! Moxa-therapie kan individueel variëren en is afhankelijk van de specifieke behoeften en condities. Het is niet voor iedereen geschikt. Zelf gebruik ik het liefst de Moxa-stick of de Moxa-pijp. Moxa kan voedend werken of in sommige gevallen de Qi stimuleren en bewegen van de plek waar het opgehoopt is.