Shiatsu therapie

Je eigen masseur kiezen

Laat jij je regelmatig masseren? En wat voor massage kies je dan het liefst? Als ik stoelmassages geef kom ik veel mensen op een dag tegen. Ook mensen die regelmatig, naast de stoelmassage, gemasseerd worden, maar eigenlijk niet tevreden zijn over de behandeling. Ze gaan er naartoe, omdat ze denken dat het helpt, maar na afloop zijn ze toch niet blij mee. En ergens anders voor kiezen is lastig, want je weet niet of het beter of slechter gaat zijn. Die onzekerheid houdt mensen meestal op een plek waar ze toch ook niet echt tevreden zijn. Maar moet je je eigen masseur kiezen?

Mijn tip

Ga op zoek naar wat bij jou past. Misschien is dat wel een andere masseur of een andere massagevorm. Wil je liever een stevige massage, of iets waarbij je tot rust kan komen? Laat je je graag door een fysiotherapeut of een sportmasseur behandelen of ga je liever naar een spa waar ook de sfeer prettig is? Ga zoveel mogelijk proberen, zodat je weet wat prettig is. Zo kies ikzelf bijvoorbeeld tussen een paar verschillende behandelingen. De ene keer heb ik behoefte aan een stevige behandeling met veel strekkingen de andere keer wil ik een behandeling met olie. Dat kies ik op basis van hoe ik me voel en waar ik eventueel last van heb.

Overal zijn weer masseurs die op een andere manier masseren. Als je ergens lekker wil eten kies je ook iets wat bij je past. En mocht het bevallen dan kom je er vaker terug. Toch?

Shiatsu massage

Anekdote

Zo gaf ik eens iemand een massage die van huis uit had meegekregen dat je goed voor je lichaam moet zorgen en dan ook minstens een keer in de maand zich liet masseren. Ook had ze zelf massagetechnieken geleerd om thuis haar baby te masseren of de andere familieleden als die dat konden gebruiken.

Zo weet je wat je lichaam nodig heeft en wanneer het tijd is voor een massage. Ook zij had een aantal favorieten, maar probeerde ook regelmatig iets nieuws.

Wat past er bij jou? Heb jij er wel eens over nagedacht, je eigen masseur kiezen?

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *