Emma Hollander afspraak

Iedereen is anders

Vandaag wil ik iets schrijven over het volgende: iedereen is anders en dat daardoor de Shiatsu behandeling bij iedereen net een beetje anders kan zijn. Er zijn tegenwoordig veel mensen die hard werken en weinig rust nemen. Elk lichaam reageert hier anders op. De ene persoon gaat slechter eten, snoepen of fast-food, de andere slaapt nóg slechter en wordt alleen nog maar vermoeider.

Klimaat

Ook het klimaat speelt een rol in hoe een mens reageert op alles. De ene vindt het heerlijk om met storm naar het strand te gaan om uit te waaien en de ander krijgt juist hoofdpijn of wordt er geïrriteerd van en blijft liever binnen. Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden om de hele dag in de zon te liggen bakken en de ander zegt: laat mij maar onder de boom in de schaduw zitten.

Van welk klimaat heb jij het meeste last? En wat gebeurt er met jou als je heel veel werk te doen hebt en lange dagen maakt? Wat eet je dan het liefst? 

Voeding

Als je dit weet kan je je daaraan aanpassen. Anders eten als het winter is of als het zomer is zal je vast als doen. Het is niet voor niets dat we in de winter stamppotten, stoofpotten en soepen maken om onszelf te verwarmen met deze heerlijke gerechten.
’s Morgens warm eten is ook goed voor een mens vooral in de winter maar voor sommige mensen het hele jaar door. Denk maar eens aan hoe het er in vroeger tijden in het boeren leven aan toe ging en vast hier en daar nog steeds zo gaat.
Pap bij het ontbijt, lunchen met aardappels, vlees en groenten en ’s avonds een boterham.

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.

Tot slot nog wat algemene adviezen voor goed eten:

  • Regelmatig eten en drinken.
  • Goed kauwen en rustig eten, geef alleen aandacht aan het eten niet aan je telefoon erbij, let ook eens op je ademhaling.
  • Eet gevarieerd, volgens de seizoenen en verse producten.

Wil je weten welke behandeling voor jou het beste is, of wil je meer informatie over voeding of Shiatsu? Neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *