Hoofdpijn massage

Hoofdpijn kan op allerlei verschillende plekken zitten. Ik vraag altijd wáár de hoofdpijn zit, want dit zegt veel over de oorzaak van de hoofdpijn. En dus welke behandeling er het beste gaat helpen om de hoofdpijn te laten zakken. Zit jouw hoofdpijn bij je slapen, op je kruin, op je voorhoofd, onderaan je schedelrand of voelt het meer als een strakke band om je hoofd? Nu kan je ook moe worden van hoofdpijn of gefrustreerd dat het maar niet weg gaat.

hoofdpijn balance yourself

De afgelopen jaren ben ik hoofdpijn vooral tegen gekomen tijdens het geven van stoelmassages bij bedrijven. En het is dan altijd heel dankbaar werk als men na 20 minuten van de stoel komt en de hoofdpijn is verdwenen.

Elke dag hoofdpijn

Af en toe een keer hoofdpijn door de warmte, doordat je te weinig gedronken hebt of een nacht slecht geslapen hebt is nog geen punt. Zodra je er elke dag last van hebt gaat er wel iets mis. Ik hoor vaak dat iemand elke dag hoofdpijn heeft. Dan maar een paracetamol en weer door. Dat is niet normaal!

Jouw lichaam geeft niet voor niks signalen en ik raad je aan daarnaar te luisteren. Doe vaker rek-en-strek oefeningen of neem even kort afstand van je werk door een mini meditatie op de wc bijvoorbeeld. Op het filmpje hiernaast zie je hoe je dat het beste kan doen.

Ook helpt het om te minderen met koffie of gemberthee, want dat kan de hoofdpijn alleen maar verergeren.

Behandeling tegen hoofdpijn

Shiatsu is erg effectief in het geval van hoofdpijn. Door bepaalde punten te gebruiken stuur ik als het ware de hoofdpijn naar je voeten. Over de voeten gesproken; ook daar zitten een aantal punten die heel goed helpen bij hoofdpijn. En laat een voetmassage nu eens een heerlijke massage zijn. Het fijne van een Shiatsu behandeling is dat het hele lichaam meegenomen wordt om de klacht aan te pakken. Na afloop kan je heerlijk slapen, hoef je minder medicijnen te gebruiken en je zal je een stuk fitter voelen, want hoofdpijn zuigt vaak energie.