Shiatsu behandeling

Hoe werkt shiatsu?

Hoe werkt Shiatsu nou eigenlijk? Yin- en Yang-energie zijn de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu werkt daarmee en zorgt dat de energie stroomt in de meridianen (energiebanen) en in balans blijft. Hiervoor worden drukpunten op de meridianen gebruikt. Door regelmatig een Shiatsu behandeling te ondergaan voorkom je blessures, maar als het dan toch voor komt dat je je polsen, rug of schouders overbelast hebt tijdens het sporten dan kan Shiatsu ervoor zorgen om het beginnende pijntje te laten oplossen voordat het een blessure kan worden.

Voorkomen is beter dan genezen!

In China en Japan onderhoudt men zijn lichaam door de leefstijl aan te passen op wat goed is voor hun lichaam. In het westen zijn we dat niet zo gewend en denken we vaak; dat gaat wel weer over. En vaak is dat ook zo. Zo niet? Dan gaan we er dan pas wat aan doen. De klacht is dan al enige tijd aanwezig en dan duurt het ook weer langer voor het opgelost is. Het gekke is dat we dan het liefst zo snel mogelijk van de klacht af willen. Maar als het tijd nodig heeft om te ontstaan, heeft het ook tijd nodig om te herstellen.

Shiatsu behandeling
Shiatsu behandeling

Yin- en Yang

Alles kan je zien als yin en Yang. Voorkant van je lichaam yin, achterkant Yang of de bovenkant Yang en de onderkant yin. De voeding die je tot je neemt kan meer het Yin versterken of juist het Yange deel.


De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een holistische kijk op het lichaam wat betekent dat al jouw klachten, ook de kleine klachten waar je gewend aan bent geraakt, bij elkaar worden gebracht en worden gebruikt om de behandeling op jouw lichaam aan te passen. Het kan dus voorkomen dat je dezelfde klacht hebt als je buurvrouw, maar dat dit op een heel andere manier behandeld wordt. Met andere woorden er is niet 1 standaard behandeling voor een klacht, omdat er nog zoveel meer aan de hand kan zijn.

Wil je weten welke behandeling voor jou het beste is, of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *