Shiatsu massage

Hoe voelt een shiatsu behandeling?

Enige tijd geleden kreeg ik deze vraag. Hoe voelt een Shiatsu behandeling en wat brengt het? Een gevoel onder woorden brengen is lastig en waarschijnlijk is het gevoel, wat anderen ervaren bij Shiatsu, verschillend van dat van mijzelf.

Voordat je wordt gemasseerd wordt er eerst een diagnose gesteld om te kunnen bepalen welke meridianen aandacht nodig hebben om de balans weer terug te brengen. Soms zit er maar weinig energie in de meridiaan en kan een lichte aanraking al gevoelig zijn. Dit geldt ook voor een plek waar juist veel energie opgehoopt zit. Om daar de energie te laten stromen moet de meridiaan als het ware uit de knoop getrokken worden.

Als je van zachte massages houdt dan klinkt dit natuurlijk niet direct als prettig. Zelf vind ik het prettiger als de massage lekker stevig is. Maar ook ontspanningsmassages in een spa kunnen pijnlijk zijn als er ergens een spier moet worden losgemaakt.

Praktijk Balance Yourself Massage

Hoe ervaar ik een Shiatsu behandeling?

Ik ervaar, stevige massages, vooral als erg ontspannend. Mijn hoofd vol gedachtes uitzetten en weer even leeg laten lopen en helemaal mijn lichaam voelen. Ook kan ik soms na de behandeling het gevoel hebben alsof ik heel zwaar ben; helemaal in de aarde gezakt ben. Dagelijks zijn we vooral bezig in ons hoofd en vergeten we snel hoe ons lichaam voelt. Weer even je lichaam voelen en waar er iets vast zit is heel verhelderend. Soms worden er plekken aangeraakt waarvan je niet wist dat daar iets aan de hand was. Na afloop van de massage kan je daar zelf meer aandacht aan geven om het nog verder op te lossen. Naast dat ik me weer bewuster word van mijn lichaam vind ik het ook een aanvulling op sport en voeding. Drie onderdelen waarin je bewust omgaat met je binnen- en buitenkant van je lichaam. Voor iedereen is dat verschillend.

Op deze manier breng ik balans in mijn eigen lichaam en geest. Ontspanning en bewustwording door massage vind ik erg belangrijk. Ik nodig je graag uit op de mat om ook hetzelfde te ervaren

Heb je meer vragen over de behandelingen of wil je een behandeling inplannen? Neem dan contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *