Als je het nodig hebt om je ijzergehalte wat op te krikken kan je voedingsmiddelen eten die daarbij helpen, maar je kan ook regelmatig een thee drinken die daarbij helpt. Naast de thee waarvan je hier het recept vindt, kan je ook nog thee maken van brandnetels als je het te ingewikkeld vindt om op onderzoek uit te gaan naar de ingrediënten.
Of kook wat vruchten mee met je warme ontbijt zoals dadels, vijgen, moerbeien, abrikozen, pruimen, peren of appels. Lekker variëren naar het seizoen. Voeg het toe aan het 8 schatten recept of de congee.
Ingrediënten voor een 3 koppen thee:
2 Jujube (rode dadel – verkrijgbaar bij Aziatische supermarkt)
1 flinke schijf verse gember
20 Goji bessen
Optioneel: 1 of 2 longan fruit (verkrijgbaar bij Aziatische supermarkt)
Of honing
Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook en gooi de Jujube en gember erbij en kook het zachtjes voor een half uur. Voeg vervolgens de goji bessen toe en kook het geheel nog eens 10 minuten.
Zeef het en drink de thee over de dag verspreid.
- De longan fruit kan je eventueel tegelijk met de goji bessen toevoegen, maar ze zijn erg zoet dus veel zal je niet nodig hebben.