Winter

Blaas en nieren

De winter is in volle gang. Bij de winter hoort het element Water waaronder de Blaas en Nieren vallen. Bij de Nieren komt de oerenergie vandaan. Energie die je meekrijgt van je (voor)ouders. Daarnaast is er een vat waarin je energie opslaat uit eten en uit ademhaling. Belangrijk dus als dit goed verloopt en dat je daar niet te veel van opgebruikt. Want dan put je energie uit het vaatje oerenergie. Dat kan gebeuren door te veel mentale arbeid, slapeloosheid, gespannenheid, geïrriteerdheid.
Ook te veel lichamelijke arbeid kan klachten veroorzaken. Rugpijn, rusteloosheid, bezorgdheid en een droge hoest.

Om je lichaam te ontspannen en te verjongen kan de Makko Ho-strekking helpen. Lichaamsoefeningen zijn een goede tegenhanger van mentale en lichamelijke arbeid

Strekking

Strekking

Ga rechtop zitten met je benen naar voren. Ga plat op je billen zitten. Ontspan je knieën en laat je voeten opzij vallen. Adem in en strek je armen boven je hoofd met je handpalmen naar buiten. Buig voorover vanuit je heupen. Strek je rug en je borstkas en adem dan weer uit. Reik naar je voeten maar pak je benen niet vast. Ontspan je rug, nek, schouders, armen en benen. Blijf een paar minuten zo zitten als het goed voelt.

Oefening voor een vermoeide, pijnlijke rug

Ga staan in spreidstand en houd je knieën een beetje gebogen. Ondersteun je rug in je middel of onder je ribben. Houd je heupen en benen stil en draai vanuit je middel onder een hoek van 45 graden naar 1 kant. Buig voorover naar 1 knie en kijk naar beneden. Draai dan losjes in een halve cirkel naar je andere knie. Til hier je hoofd en borstkas op en kijk naar voren. Adem langzaam uit als je naar voren buigt en in als je overeind komt. Doe het daarna de andere kant op. Doe ook deze oefening een paar minuten lang.

Wil je meer weten over strekkingen en oefeningen? Neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *