Bevallen en daarna kwaaltjes?

Tijdens en na je zwangerschap kunnen er allerhande zwangerschapskwaaltjes ontstaan. Rug en bekken krijgen ‘t zwaar te verduren tijdens de zwangerschap. Een deel van de banden verweekt een beetje om meer soepelheid en ruimte te creëren en spieren rekken uit. Na de bevalling moet dit allemaal weer netjes terug naar de oude plek, maar dat gaat niet bij iedereen even snel. Dat heeft ook te maken met jouw constitutie. Als jouw Milt-energie sowieso al meer aandacht nodig heeft zal dat alleen maar versterkt kunnen worden tijdens en na de zwangerschap. De Milt-energie zorgt er onder andere voor dat de energie naar de spieren vervoerd wordt. Als die energie dus aan de zwakke kant is zal er automatisch minder naar de spieren gaan. Gevolg; de uitgerekte spieren blijven slap. Dit kan invloed hebben op de organen in je buik. De baarmoeder kan verzakken (meestal gebeurd dit na lange tijd) of je kan urine verliezen doordat de spieren die dat moeten voorkomen wat zijn verslapt en de energie niet kunnen vasthouden. Shiatsu therapie

Wat kan je eraan doen?

Tijdens en na je zwangerschap kunnen er allerhande kwaaltjes ontstaan. Rug en bekken krijgen ‘t zwaar te verduren tijdens de zwangerschap. Een deel van de banden verweekt een beetje om meer soepelheid en ruimte te creëren en spieren rekken uit. Na de bevalling moet dit allemaal weer netjes terug naar de oude plek, maar dat gaat niet bij iedereen even snel. Dat heeft ook te maken met jouw constitutie. Als jouw Milt-energie sowieso al meer aandacht nodig heeft zal dat alleen maar versterkt kunnen worden tijdens en na de zwangerschap. Het versterken van de Milt-energie met Shiatsu therapie bijvoorbeeld. Al neem ik ‘t ook vaak mee in de behandelingen met Japanse acupunctuur na een keizersnee. Shiatsu zorgt ervoor dat de energie weer sterk genoeg wordt en de dingen gaat doen die ‘t hoort te doen. Ik geef het duwtje en jouw lichaam doet de rest.
  • Zo hoort de Milt het bloed in de vaten te houden. (Blauwe plekken ontstaan sneller als dit minder goed gaat)
  • De Milt transformeert voeding in Bloed en Qi wat vervolgens getransporteerd wordt naar de meridianen en daar doorheen kan stromen, maar wat jou oa. ook energie geeft voor de dag. (Je kan sneller vermoeid raken of je merkt aan je spijsvertering dat ‘t niet optimaal werkt. Brijige ontlasting tot gevolg)
  • De Milt houdt de Qi op. (Alles wat gaat zakken heeft in zekere zin met Milt energie te maken, weefsels, organen) Mensen die vinden dat ze een facelift nodig hebben zouden beter hun Milt-energie kunnen versterken. 😉
  • De Milt controleert de ledematen en voedt de spieren. Een deel van de energie uit voeding wordt naar de spieren getransporteerd en zorgt voor krachtige, goed ontwikkelde spieren in de ledematen. (Snel vermoeide spieren zegt dan ook iets over een verzwakte Milt-energie)
  • De Milt opent in de mond en manifesteert zich in de lippen. Ook de lipspieren worden door de Milt gevoed en horen ideaal gezien glanzend roze te zijn. Daarbij; goed kauwen is het begin van het verteringsproces. Dus door rustig en met aandacht te eten voedt je ook al je Milt-energie en daarmee dus al haar functies zoals hierboven genoemd.
Afhankelijk van hoelang jouw klacht aanwezig is kan je na enkele behandelingen wel verschil merken en zullen de zwangerschapskwaaltjes eerst minder vaak voorkomen en later verdwijnen.  Kijk hier voor meer informatie over de tarieven. Prettig als je last had van urineverlies bij het hardlopen, sporten of touwtjespringen. Deze kwaal zie ik regelmatig voorbij komen als ik het keizersnede litteken behandel. Als de energie weer op pijl is kan je zonder na te denken weer gewoon alles doen als voorheen. Het is toch wat beperkend en ik help er graag bij om het aan te pakken.