Praktijk Balance Yourself Massage

WAT IS JOUW KLACHT?

Slaap je slecht in of ben je ‘s nachts vaak wakker of wordt je heel vroeg wakker en kan je daarna niet meer inslapen? Heb je daarnaast ook last van pijn in je onderrug? Goede nachtrust is essentieel bij het herstel van allerhande klachten. Ik zie vaak dat als men weer een aantal nachten goed heeft kunnen slapen dat meerdere klachten ook oplossen.

Vaak gaat slecht slapen gepaard met klachten aan de onderrug. Zit je de hele dag achter je computer in een slechte houding? Dan geef ik je een paar tips.

Sta regelmatig op

Sta regelmatig op om een glas water of thee te pakken of ga na de lunch een ommetje te wandelen (Door het zittende werk komen de darmen tot stilstand en dat is niet bevorderlijk voor de doorstroming en vertering van het voedsel. Al na 5 minuten wandelen zijn de darmen weer aan het werk!)

Rekken en strekken

Regelmatig rekken en strekken! Op mijn Youtube kanaal deel ik korte filmpjes met uitleg voor oefeningen die je kan doen als je veel achter de pc zit. Door dit regelmatig te doen blijven schouders, nek en rug flexibel.

AANVULLENDE BEHANDELINGEN

Japanse acupunctuur zet ik naast een Shiatsu massage graag in. Het werkt bijzonder goed bij een behandeling van littekens. Door een operatie is er een kleine of grote snee in het weefsel gemaakt, maar ook wordt daarbij de meridiaanstroom doorgesneden waardoor de stroom niet meer optimaal is ook al is het wond al lang weer geheeld. Dit kan nog jaren later tot klachten lijden.

Litteken acupunctuur

Dit is een techniek waarbij over de huid geschraapt wordt. Door het schrapen op de pijnplekken zal de huid wat rode puntjes laten zien. Het brengt de gestagneerde energie naar het oppervlak, zodat het lichaam het sneller op kan ruimen. De verkleuring zal na een paar dagen weer weg getrokken zijn.

Met Cupping-therapie kan een stagnatie doorbroken worden. Daarnaast wordt door de zuigkracht energie en soms ook materie, naar een punt gezogen en uit het lichaam gehaald. Naast de Chinezen gebruikten ook de Grieken en Romeinen al Cupping-therapie in hun geneeskunde. Beide therapieën worden alleen gebruikt als dat wat toevoegt aan jouw behandeling.

cupping

Moxa-therapie is een goede aanvulling zijn op Shiatsu-Therapie. In de ruimtes waar ik werk mag ik helaas geen Moxa inzetten, maar mocht het voor jouw klacht nodig zijn dan geef ik je een Moxa stick mee voor thuis. Ook leg ik uit hoe je een moxa-stick gebruikt. De warmte en straling van moxa kan op een diep niveau de Qi (energie) deblokkeren en weer laten stromen.

moxa

Moxa wordt vaak ingezet tijdens een zwangerschap waarbij de baby in stuit ligt. De ideale tijd om hiermee te beginnen is vanaf week 32. Tijdens de behandeling wordt een punt op de kleine teen met Moxa behandelt. Voor het optimale resultaat krijg je Moxasticks mee naar huis waar je zelf de behandeling kan voortzetten na uitleg. Ook kan Moxa therapie helpen om de bevalling op gang te brengen.

'De behandeling bij Emma heeft me goed gedaan. Er kwam heel veel vermoeidheid los en daarna voelde ik dat ik weer in beweging kon komen. Als therapeut is Emma een empathische, rustige vrouw en erg prettig. Ze vroeg door over mijn klachten, luisterde goed en wist precies op de juiste punten te vinden waar het vast zat. Het was een bijzondere ervaring en zeker aan te raden.'
Vicky