menu close menu

Aanvullende technieken

Moxa en Cupping

Japanse acupunctuur, Guasha, Moxa, Cupping

Als aanvulling op een Shiatsu-behandeling zet ik Japanse acupunctuur technieken, Guasha, Cupping of Moxa in.

Japanse acupunctuur

Japanse acupunctuur zit ik naast een Shiatsu massage graag in. Het werkt bijzonder goed bij een behandeling van littekens. Lees meer in dit blog. Door een operatie is er een kleine of grote snee in het weefsel gemaakt, maar ook worden daarbij meridianen doorgesneden waardoor de stroom niet meer optimaal is ook al is het litteken al lang weer dicht.

Guasha

Dit is een techniek waarbij over de huid geschraapt wordt met een Chinese soeplepel. Door te schrapen op de pijnplekken zal de huid wat rode puntjes laten zien. Het brengt de gestagneerde energie naar de oppervlakte zodat het lichaam het sneller op kan ruimen. De verkleuring zal na een paar dagen weer weg getrokken zijn.

Cupping

Met Cupping-therapie kan een stagnatie doorbroken worden. Daarnaast wordt door de zuigkracht energie en soms ook materie, naar een punt gezogen en uit het lichaam gehaald. Naast de Chinezen gebruikten ook de Grieken en Romeinen al Cupping-therapie in hun geneeskunde. Beide therapie├źn worden alleen gebruikt als dat wat toevoegt aan jouw behandeling. Ik schreef er ook een blog over; lees het hier.

Moxa

Moxa-therapie is een goede aanvulling zijn op Shiatsu-therapie. Ik gebruik graag een moxa-stick die aangestoken wordt en boven de huid verbrand wordt. Zo trekt de warmte die van de stick afkomt het lichaam in; wat een erg prettig en ontspannen gevoel geeft. De warmte en straling van moxa kan op een diep niveau de Qi (energie) deblokkeren en weer laten stromen.

Moxa-therapie tijdens zwangerschap

Moxa wordt vaak ingezet tijdens een zwangerschap waarbij de baby in stuit ligt. De ideale tijd om hiermee te beginnen is vanaf week 32. Tijdens de behandeling wordt een punt op de kleine teen met Moxa behandelt. Voor het optimale resultaat krijg je Moxasticks mee naar huis waar je zelf de behandeling kan voortzetten na uitleg. Ook kan Moxa helpen om de bevalling op gang te brengen.